Українці вже пережили кілька хвиль звільнень, після яких багато хто залишився без роботи та засобів до існування.

Спочатку коронавірус, який відправив багатьох на удальонку у кращому разі, потім і великомасштабна війна, яку затіяла росія. І здавалося б, що куди далі? Але ні, українців попередили про нове скорочення посад, а отже – звільнення.

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

Керівник напряму рекрутингу та Executive search порталу GRC.ua Наталія Слинько повідомила, що в Україні наприкінці року очікується досить високий рівень безробіття, а під Новий рік або відразу після нього у багатьох компаніях пройде чергова хвиля скорочень.

Про це стало відомо завдяки матеріалу UBR.ua.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Так, за словами Слинько, причин для цього є кілька. До першої відноситься те, що далеко не всі підприємства відновили свою роботу.

"По-перше, далеко не всі підприємства відновили свою роботу. А по-друге, кінець року - це час підбивати підсумки. Тому, ще якась кількість людей, швидше за все, покинуть свої компанії в результаті скорочень", - сказала вона.

При цьому керівник напряму рекрутингу наголосила, що на цей процес сьогодні дуже сильно впливає ситуація із перебоєм електропостачання. Справа в тому, що далеко не всі компанії можуть забезпечити постійну роботу, а гроші на збереження штату витрачаються чималі.

Відключення світла, фото: Знай.ua
Відключення світла, фото: Знай.ua

Для того, щоб вижити, багато компаній змушені переїжджати до нових офісних центрів, які забезпечують безперебійне постачання електроенергії.

"Це сильно збільшує витрати на утримання, але компаніям у такому разі не потрібно займатися пошуком шляхів для самостійної генерації та закупівлею тих самих Starlink. Другий варіант – компанії шукають коворкінги. Якщо ж компанія має свій офіс, то більшість таких компаній, як показує практика, вже забезпечили себе чи елементами генерації, чи збереженням енергії", – пояснила Слинько.

"Пункт Незламності", фото: Знай.ua
"Пункт Незламності", фото: Знай.ua

А ось про те, що буде з ринком праці у 2023 році говорити важко, адже це залежатиме від багатьох факторів.

Не останню роль у цьому процесі може зіграти і держава. Особливо, якщо підтримуватиме проєкти перенавчання та перекваліфікації.

Нагадаємо, що українцям пояснили підвищення тарифів на тепло під час війни.

Раніше ми повідомляли, що киян починають штрафувати за купівлю новорічних ялинок: як не потрапити на дерево "поза законом" чи смердючу сосну.