Українцям слід бути готовими до того, що за комуналку з наступного року доведеться платити більше через підвищення тарифів на холодну воду та водовідведення. Про це свідчать відповідні проєкти ухвал, які з'явилися на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Тарифи на холодну воду та водовідведення у 2023 році можуть підвищитися двічі. Перше підвищення пройде з 1 січня, а друге слід очікувати у липні. Важливо відзначити, що рішення про підвищення поки що не прийнято, очікується, що нові тарифи буде схвалено 27 грудня.

Вода з крана, кадр з відео
Вода з крана, кадр з відео

Якщо тарифи схвалять, то, наприклад, клієнти "Полтававодоканал" з 1 січня платитимуть за воду та каналізацію 42,13 гривні, "Київводоканал" – 39,28 гривні, "Львівводоканал" – 29,12 гривні. Суми у платіжках зростуть і у мешканців інших регіонів:

Нові тарифи на воду по містах
Нові тарифи на воду по містах

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нові тарифи на воду по містах
Нові тарифи на воду по містах

Зазначається, що в областях, які сильно страждали від бойових дій (Харківська, Миколаївська та Херсонська), тарифи на воду та каналізацію не підніматимуть.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Також наш портал інформував, українцям дописують зайві куби у платіжках за газ, у відомствах пояснили причину: перевірте зафіксовані обсяги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв українцям пояснили, як отримати субсидію навіть за наявності боргу за комуналку: два варіанти вирішення проблеми.