Не секрет, що в цьому оду святковий новорічний стіл буде набагато дорожчим, що в цьому було при зустрічі 2022 року. Через підлое вторгнення російських окупантів ціни на ринках України стрімко поповзли вгору і зростання поки що не сповільнилося.

Однак, якщо говорити про популярні фрукти, то тут деякі з них навіть падають у ціні, порівняно з цінниками минулого місяця.

Про це стало відомо завдяки інформації порталу Minfin.

Мандарини, скріншот: YouTube
Мандарини, скріншот: YouTube

У грудні впали в ціні мандарини та апельсини. Так, у грудні середня ціна за кілограм мандаринів знизилася з 70,73 грн до 61,17 грн. У різних торгових мережах ціна на них коливається від 54,90 до 69,90 грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Разом із мандаринами подешевшали й апельсини. Станом на 21 грудня вони в середньому коштують 60,15 грн/кг, тоді як минулого місяця їхня вартість склала 70,98 грн/кг. Найнижча ціна за них становить 54,90 за кілограм, найбільша – 69,90 грн/кг.

Яблука, скріншот: YouTube
Яблука, скріншот: YouTube

Подешевшали також українські яблука. Якщо у листопаді за кілограм цих фруктів просили в середньому 12,18 грн, то зараз середня ціна – 10,46 грн/кг. А ось яблука сорту "Айдаред", навпаки, подорожчали. Якщо у листопаді вони коштували в середньому 12,96 грн/кг, то нині їхня середня ціна зросла до 15,90 грн/кг.

Цього місяця подорожчали банани та виноград. За кілограм бананів у грудні доведеться заплатити в середньому 63,67 грн. замість 58,12 грн./кг у листопаді.

Найбільше зросла середня ціна винограду. Порівняно з листопадом вона піднялася майже на 40 грн. У грудні кілограм винограду коштує 139 грн., у той час як у листопаді середня ціна була 100,59 грн./кг.

Нагадаємо, горошок на олів'ї та кукурудза на крабовий: скільки українцям обійдуться популярні консерви для святкових страв.

Раніше повідомлялося, морква, цибуля і не тільки: стало відомо, які овочі подешевшають у 2023 році.

Також, щоб не довелося викидати м'ясо: 5 хитрощів, які збережуть свіжість продукту без холодильника.