Останні ракетна та дранова атака росі на Укераїну призвела до того, що багато мешканців нашої країни залишилися без світла на ще більш тривалий час, ніж раніше.

Наприклад, у Деснянському та Оболонському районах Києва без електрики жили люди і по 50 годин. Звичайно, це не може не лякати, адже не хочеться якось залишитися без світла, наприклад, на тиждень.

Але варто зазначити, що про це говорила українська влада і намагалася підготувати населення до всіх можливих наслідків.

Відключення світла, фото: Знай.ua
Відключення світла, фото: Знай.ua

Наразі Міністр енергетики Герман Галущенко розповів, чи витримає енергосистема України нові ракетні удари. Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Так, за словами Галущенка, Україна втримає енергосистему, незважаючи на нові хвилі російських ракетних атак. І це стане одним із наших кроків до перемоги.

При цьому він підкреслив, що абсолютно очевидним є те, що ворог не зупиниться і продовжить завдавати ракетних ударів, оскільки це звичайний терор проти цивільного населення і "нормальна практика" для росії.

"Що стосується міцності енергосистеми. Треба розуміти, що ми живемо під щоденним обстрілом енергосистеми. Для нас масований обстріл - це від 70 до 100 (запущених - ред.) ракет одночасно. Але й щодня теж відбуваються обстріли, вони різної масованості, але вони є. І ми тримаємо енергосистему вже третій місяць під час цих щоденних обстрілів. Тому я впевнений, що ми втримаємо енергосистему і нічого в них не вдасться. І це буде одним із кроків, який наблизить нашу перемогу" , - пояснив міністр енергетики.

Відключення світла, фото: Знай.ua
Відключення світла, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що буде електрика по 10 годин на добу: скільки ще терпітиме до стабілізації енергосистеми.

Раніше ми повідомляли, скільки коштує робота генератора на добу: їсть чимало бензину та солярки