Починаючи з 1 січня 2023 року, в Україні підвищуються тарифи на електроенергію. Рішення про поетапне підвищення тарифів на електроенергію ухвалила Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ).

Підвищення тарифів торкнеться лише непобутових споживачів. Прості українці платитимуть за електроенергію за нинішніми тарифами як мінімум до кінця військового стану, оскільки в країні діє ухвалений урядом мораторій.

Електроенергія. Фото: Youtube
Електроенергія. Фото: Youtube

Так, тариф на передачу електроенергії для непобутових споживачів зростатиме у три етапи:

  • з 1 січня — на 10% (з чинного 345,64 грн/МВт-год до 380,28 грн/МВт-год);
  • з 1 квітня – до 13,1% (до 430,25 грн/МВт·год);
  • з 1 липня – ще на 12,7% (до 485,1 грн/МВт-год).

Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також для цієї категорії споживачів підвищуватиметься ще один тариф – на диспетчеризацію. Процес теж поділений на три етапи:

  • з 1 січня — на 9,9% (з чинного 62,13 грн/МВт-год до 68,28 грн/МВт-год);
  • з 1 квітня – до 18,4% (до 80,87 грн/МВт·год);
  • з 1 липня – до 18,1% (до 95,54 грн/МВт-год).

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, 500-2000 кубів газу безкоштовно: хто з українців може претендувати на порцію блакитного палива.

Також наш портал інформував, українцям дописують зайві куби у платіжках за газ, у відомствах пояснили причину: перевірте зафіксовані обсяги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв українцям пояснили, як отримати субсидію навіть за наявності боргу за комуналку: два варіанти вирішення проблеми.