Нарізка часто виставляється на святковий стіл як додаток до страв, зокрема на Новий рік. Вона буває різних видів, але найчастіше використовують ковбасу та сир. Проте цього року не всі зможуть дозволити собі таку радість. Так, портал Мінфін показав, як змінилися ціни на ковбасу та сир напередодні свят.

М'ясна продукція, яка й раніше не вирізнялася особливою дешевизною, за місяці війни сильно додала вартості. Зокрема, сильно подорожчали ковбаси, які напередодні новорічних свят вирішили зробити ще один ціновий ривок.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, ковбаса копчена "Алан Брауншвейзька" сирокопчена у другій половині грудня в середньому коштує 662,37 гривні за кілограм. Ще у листопаді цінник був набагато нижчим – 610,63 гривні за кіло. Ковбаса копчена "Алан Брауншвейзька" сирокопчена подорожчала з 218,93 до 261,71 гривні за 375 грамів. Водночас ковбаса копчена "Глобино" cалямі варено-копчена трохи подешевшала - до 159 гривень замість 160,44 гривні за кіло.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Цінники на сир також не тішать. Так, сир твердий "Ланки Гора" голландський 45% у середньому пропонується по 410,76 гривні за кілограм. Місяцем раніше середній цінник на цей продукт був 372,86 гривні. Сир твердий "Комо" російський 50% подорожчав із 359,10 до 375,55 гривні за кілограм.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на продукти невгамовно зростають, але є й чому порадіти: НБУ про ситуацію на продовольчому ринку.

Також наш портал інформував, що помідори стають на вагу золота: популярні супермаркети різко підняли ціни на овоч.

Крім того, ми писали, без гарячого на Новий рік не залишимося: цінники на курятину та сало радують українців своєю доступністю.