Для наших читачів, які вже готові накривати на новорічний стіл і хочуть у самому центрі поставити нарізку з ароматного сала, є кілька важливих новин. Справа в тому, що в Україні у всіх областях спостерігається зниження цін на сало. У грудні кілограм продукти подешевшали в середньому відразу на кілька гривень.

Про це стало відомо завдяки дослідженню експертів порталу Minfin, повідомляє портал "Хвиля".

Ціни на сало, скріншот: YouTube
Ціни на сало, скріншот: YouTube

Згідно з відкритими даними, середня ціна домашнього сала у листопаді за підсумком місяця склала 191,67 грн./кг. Станом на 19 грудня ціна знизилася в середньому по торгових мережах до 189,00 грн./кг, тобто більш ніж на 2 гривні.

У той же час, вартість солоного сала навпаки зросла. У листопаді кілограм продукту коштував у середньому 258,32 грн., а у грудні вартість зросла до 264,63 грн.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Пропонуємо ближче познайомитися з цифрами:

Ціни на сало, скріншот: Minfin
Ціни на сало, скріншот: Minfin

Варто також нагадати, що в Україні зниження цін на картоплю та капусту вже зафіксовано цього тижня. Причиною стало зростання пропозиції овочів на ринку. Фермери намагаються продати овочі, відмовляючись від довгострокового їх зберігання. Крім того, картопля у сховищах почала псуватися через постійні відключення електроенергії.

Нагадаємо, будівельники, медики та професійні військові: хто стане у великому попиті на ринку вакансій у 2023 році.

Раніше повідомлялося, про дешеві яйця та курятину навіть не мрійте: птахівники зробили прогноз, який нікому не сподобатися.

Також, буде пюре і навіть голубці: українцям показали "новорічні" ціни на картоплю та капусту.