Через обстріли критичної інфраструктури, українці змушені економити на електроенергії, та перебувати без електрики тривалий час.

Кожен українець може здійснити кілька кроків, та знизити своє середнє споживання щонайменше на 25%. Про це в інтерв’ю повідомив СЕО Yasno Сергій Коваленко.

Енергозберігаючі лампочки. Фото: кадр з youtube
Енергозберігаючі лампочки. Фото: кадр з youtube

Для економії електроенергії не треба повністю відмовлятися від благ цивілізації чи цілком переходити на нічний режим життя.
Як це не банально, достатньо вимикати зайве світло, це база. Я навіть не кажу про заміну ламп на енергоефективні, — підкреслив Коваленко.

Енергозберігаючі лампочки. Фото: кадр з youtube
Енергозберігаючі лампочки. Фото: кадр з youtube

Українці споживають значно більше електроенергії порівняно з США та Європою. Щоб економити електрику, варто пам’ятати кілька простих порад:
  • завантажувати пральну машину на повну;
  • відмовитися від електричного сушіння;
  • вимкнути теплу підлогу та одягати теплі шкарпетки;
  • відмовитися або зменшити використання побутових приладів- "паверкілерів".

Необхідно підготувати план, підібрати обладнання. В залежності від складності терміни реалізації енергоефективного проєкту можуть коливатись від 3 до 12 місяців. Якщо мова йде про проєкти на великих промислових підприємствах, то це може бути поетапна реалізація протягом декількох років. 

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що за світло платити не прийдеться? Кому зменшать платіжки за електрику.

Як повідомляв "Знай.ua" окопна свічка своїми руками – такі використовують на передовій: горить до 8 годин і навіть обігріває.

Також "Знай.ua" інформував, свята без запоїв та перекурів: українцям під ялинку поклали нові ціни на алкоголь і цигарки.