День зимового сонцестояння — це найкоротший день та найдовша ніч року. Це усталена дата і вона щороку 21 або 22 грудня. Наступний день також має потужну силу. Не проґавте ці два дні, щоб змінити своє життя на краще.

Цього річ Зимове сонцестояння припадає на 21 грудня, у цей день можна не лише поставити ялинку, але й прикрашати її. З 21 на 22 - найдовша ніч у році, ніч Зимового сонцестояння. Цієї ночі запалюють свічки та закликають енергію Сонця наповнити сакральною енергією свої бажання.

День зимового сонцестояння. Фото: Youtube
День зимового сонцестояння. Фото: Youtube

Давні слов'яни саме на День зимового сонцестояння святкували язичницький Новий рік. Існували навіть особливі ритуали, коли зі спеціальної деревини (дуб, сосна) розпалювали багаття, яке символізувало відродження сонця. На колодах обов’язково вирізали символи.

День зимового сонцестояння. Фото: Youtube
День зимового сонцестояння. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У цю ніч можна зробити своєрідний ритуал. Знайдіть час для медитативних практик, запаліть червону свічку і, дивлячись на її вогонь, подумайте про те, що бажаєте отримати у наступному році. А потім уявіть сонце, яке з'являється із темряви, і вимовіть "я вітаю повернення життя і світла Сонця".

Повісьте на двері вашої оселі святковий вінок. Його символіка сягає своїм корінням глибокої сивої давнини. Прикрасьте у цей день ялинку, або "святкову деревину".

Під час періоду зимового сонцестояння не соромтеся висловлювати свої надії і мрії на наступний рік, бо разом із силою сонця зростатиме і сила ваших мрій.

Нагадаємо, ми писали, що як зробити з новорічної ялинки надійний форт, непробивний для кота: 3 елементарні поради.

Як повідомляв "Знай.ua" святкування в умовах війни: чи чекати українцям на скасування комендантської години у новорічну ніч.

Також "Знай.ua" інформував, яку зачіску зробити на Новий рік 2023 – з намистинами, бантом чи локони: варіанти, які обіграють будь-який образ.