Мешканка Великобританії Керолайн Андерсон зацікавила українців своїм незвичним стилем життя. Жінка прожила без централізованого опалення понад 400 днів (у Британії навіть улітку може нагрянути дуже прохолодна погода, опалення в батареях подають цілий рік, а платять за нього, коли використовують).

Так вийшло, що Керолайн вирішила поділитися своїми лайфхаками – її досвід безцінний. Для тих, хто змушений жити без опалення або в умовах його економії, вона має низку рекомендацій.

Свої поради британка публікує в одній із соціальних мереж.

Керолайн відповідає на запитання читачів і ділиться практичними порадами, наприклад - утеплити погані вікна або завісити їх чимось, а також дає поради з проведення часу під час проблем з електрикою.

Як жити без опалення:

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

- Зверніть увагу на конденсат - його потрібно забирати щодня, навіть якщо це потрібно робити вручну. Через вогкість і вологу в будинку буде холодніше. "Телеграф" розповідав, як боротися з конденсатом трьома різними способами.

- утеплення. На думку Андерсон, важливо не забувати утеплювати голову та область грудей та шиї. Окрім одягу не варто забувати про гарячі напої.

Stories Керолайн, скріншот: TikTok
Stories Керолайн, скріншот: TikTok

- За шкірою варто стежити, оскільки на холод та вологу цей орган реагує по-різному – можуть з'явитися почервоніння та лущення.

- Сушіння білизни - велика проблема без опалення. Найгірше з рушниками — вони не встигають висохнути між прийомами душу.

- Якщо кухлі на кухні сильно остигли - вони можуть луснути, коли в них наливають окріп.

Stories Керолайн, скріншот: TikTok
Stories Керолайн, скріншот: TikTok

- Ліжко після сну варто провітрювати - якщо є серйозний перепад температур, білизна може стати вологою через конденсат вночі.

- Частина продуктів повинна зберігатися при більш теплій температурі, наприклад арахісове масло, щоб воно зберігало свої властивості та здатність намазуватись.

Нагадаємо, як швидко і без особливих зусиль висушити речі взимку: три способи, які заощадять ваш час.

Раніше повідомлялося, що тільки збільшують суми в платіжках: способи економії на опаленні, які не працюють.

Також, кілька лайфхаків водіям, як швидко та без шкоди прогріти автомобіль узимку.