Ці прості лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями навіть в екстремальних умовах і без дорогих магазинних засобів, будуть корисними для кожного.

Адже дуже часто на поверхні духовки після приготування страв залишаються жирні сліди, а також залишки їжі, що пригоріла. То ж варто взяти собі на замітку спосіб, як почистити духовку від жиру та нагару за 5 хвилин.

Вам знадобиться наступне:

  • харчова сода (1 невелика пачка);
  • 150 мл оцту;
  • 100 мл води.

Миття духовки, скріншот: YouTube
Миття духовки, скріншот: YouTube

Як використовувати соду для очищення духовки

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Спершу потрібно змішати в мисці харчову соду та воду до стану густої каші. Після цього додаємо оцет та ретельно перемішуємо. Наносимо суміш на дверцята та решітку духовку, а також у тих місцях, де є нагар та жир.

Далі на решітку потрібно поставити жароміцну форму і вилити в неї масу, що залишилася. Після цього розігріваємо духовку до температури 100°С і залишаємо на 40-45 хвилин. Коли мине цей час духовку вимикаємо. Потрібно почекати, поки вона охолоне. Після цього прибираємо залишки жиру та суміші чистою вологою ганчіркою.

Вибір духовки, скріншот: YouTube
Вибір духовки, скріншот: YouTube

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову