Для наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на овочі, є кілька важливих новин. Справа в тому, що відомі українські мережі супермаркетів оновили ціни на картоплю та капусту. Справи так, що в найближчі кілька тижнів в Україні капуста і картопля можуть впасти в ціні, проте подешевшають тільки овочі не вищого ґатунку.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації аналітиків Minfin, повідомляє портал "Хвиля".

Картопля. Фото: Youtube
Картопля. Фото: Youtube

Згідно з відкритими даними, зниження цін на картоплю та капусту вже зафіксовано цього тижня. Причиною стало зростання пропозиції овочів на ринку. Фермери намагаються продати овочі, відмовляючись від довгострокового їх зберігання.

Крім того, картопля у сховищах почала псуватися через постійні відключення електроенергії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Картопля. Фото: Youtube
Картопля. Фото: Youtube

Водночас, ціни на моркву поповзли вгору. Причина – обмежені запаси овочів гарної якості. Зростання цін підтримується активний попит на моркву оптових та роздрібних мереж.

Експерти прогнозують, що проблеми з електроенергією в Україні спричинять зростання цін на основні овочі борщового набору, і картопля, швидше за все, дорожчатиме.

Але найближчими тижнями винятком можуть стати картопля та капуста середньої та низької якості. Таку продукцію фермери намагатимуться реалізувати якнайшвидше, а отже, ціни на ринку ставатимуть привабливішими для покупців.

Нагадаємо, цукор, сіль, сода та оцет: ці товари змінили вартість, де купити дешевше.

Раніше повідомлялося, хапай, поки що дешеві: новорічні фрукти значно подешевшали перед святами, на 10 грн.

Також, в якому супермаркеті найдешевше закупитись продуктами на Новий рік: порівняння цін у грудні.