Після крайніх обстрілів Україні знадобиться не менше двох тижнів для того, щоб відновити генерацію електрики.

Про це заявив виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук під час ефіру телемарафону.

Він відразу зазначив, що потрібно не менше 2-3 тижнів, щоб ситуація більш-менш стабілізувалася. І те, треба розуміти, до відновлення ще дуже далеко.

Електрика, скріншот: YouTube
Електрика, скріншот: YouTube

2-3 тижні це за умови, що не відбудеться нових ракетних ударів по території України, зокрема щодо об'єктів критичної інфраструктури.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Наразі ситуація стабілізується, генерація поступово відновлюється. Вже вийшли на номінальну потужність майже всі атомні енергоблоки", - зазначив він.

У більшості регіонів країни ще діють екстрені відключення електрики. Це дозволяє їй значно відновитись, щоб потім повноцінно заробити для наших громадян.

ДТЕК Енерго
ДТЕК Енерго

"Зараз ми говоримо в контексті цієї зими. Тож стабілізувати систему ми можемо лише шляхом максимального відновлення до того рівня, який дає можливість працювати генерації. Для цього, якщо немає обстрілів, потрібно два-три тижні і генерація повертатиметься до обсягу, який зараз можливий", - прогнозує Дмитро Сахарук.

При цьому на повне відновлення, як було до жовтня місяця, підуть роки в Україні.

Нагадаємо, що святкування в умовах війни: чи чекати на українців скасування комендантської години у новорічну ніч

Раніше повідомлялося, що якісь українці з пенсією чорнобильця можуть отримати додаткові відсотки: категорія та розмір надбавки

Також, у ПЦУ закликали українців не ігнорувати Різдво під час війни: можна сміливо пам'ятати, але не забувати про головне