Стала відома справжня причина того, чому вже практично місяць українцям не вдається заощаджувати електрику, після чого частішають відключення електроенергії.

Про це висловився виконавчий директор компанії ДТЕК Дмитро Сахарук у прямому ефірі одного із телеканалів.

За його словами в Україні, зокрема столиці, вже протягом найближчих двох тижнів можуть скасувати віялові відключення електроенергії, і люди знову зможуть жити колишнім життям із включеними електроприладами і не переживати за відключення світла в несподіваний момент.

Однак, станеться це лише в тому випадку, якщо росіяни знову не наважаться обстріляти нашу критичну інфраструктуру, чим вони займалися майже протягом жовтня місяця.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Якщо не буде нових обстрілів та руйнувань, то відремонтувати все можна найближчим часом... Давайте скажімо, протягом двох тижнів", - сказав він.

Проте були в його заяві і неоднозначні висловлювання. Наприклад, у ДТЕК натякнули, що у таких масштабних відключеннях можуть бути винні й самі громадяни, які одразу після появи електрики починають користуватись усіма приладами.

Відключення електрики, фото: Getty Images
Відключення електрики, фото: Getty Images

Після 8-ї години без електрики люди хочуть зарядити свої гаджети, що є невід'ємною частиною життя, приготувати їжу, нагріти воду в бойлерах, забратися в будинку з пилососом, і так далі. Це все частина нашої рутини, від якої більшою мірою відмовитися не можна. Однак у ДТЕК мабуть не зовсім це усвідомлюють.

"ДТЕК не вдається заощаджувати електроенергію, тому що люди починають займатися всіма домашніми справами у проміжок, коли дають світло", - виконавчий директор компанії Сахарук

Нагадаємо, як урятувати житло від пожежі у разі віялових відключень: рятувальники дали українцям чек-лист

Раніше повідомлялося, що через війну виріс ризик небезпечних хвороб: у МОЗ порадили, що робити

Також, робимо запаси, але не панікуємо: як сильно зростуть споживчі ціни у 2023 році