Попри те, що в Україні продовжує вирувати інфляція, деякі продукти досить сильно коливаються у ціні. Стало відомо, який фрукт став більш доступним перед святами.

На моніторинговому сайті Мінфіну оновили ціна на апельсини, які за місяць в середньому втратили в ціні на 10 грн. Мова йде про помаранчеві цитрусові, які асоціюються з різдвяними святами - апельсинами та мандаринами.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Якщо минулого місяця середня ціна апельсинів становила 70,98 грн за кілограм, то станом на 18 грудня, ціна апельсинів 60,15 грн.

Ціна на фрукти. Фото: скриншот Мінфін
Ціна на фрукти. Фото: скриншот Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Апельсини з Туреччини не змінилися в ціні. І у листопаді, і у грудні ціна на низ триматься на рівні 69,90 грн за кілограм.

А от апельсин преміум також трохи знизився в ціні. Минулого місяця апельсин такого сорту коштував 75,79 грн. Тепер ціна 72,45 грн.

Ціна на апельсини, скрин Мінфін
Ціна на апельсини, скрин Мінфін

Мандарини також знизилися в ціні на 10 грн. Минулого місяця мандарини з ближнього зарубіжжя коштували понад 70 грн, тепер ціна - 61,42 грн. У Варусі кіло таких мандаринів можна придбати за 54 грн. Новус пропоную ціну в 55, 90 грн, а Мегамаркет 69 грн.

Ціна на мандарини, скрин Мінфін
Ціна на мандарини, скрин Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що готуйте список: українські супермаркети поділилися цінами на хліб, вершкове масло, борошно, сіль та цукор.

Як повідомляв "Знай.ua" бензин, дизпаливо та автогаз: які цінники виставили АЗС у вихідні.

Також "Знай.ua" інформував, українцям розповіли, що робити, якщо комуналка за зруйноване житло продовжує нараховуватися: як зупинити це і зберегти гроші.