Робити українцям у разі, якщо житло було зруйноване російськими окупантами, проте платіжки продовжують приходити.

Про це розповів голова Спілки споживачів України Олег Попенко для порталу Новини LIVE.

Справа в тому, що після вторгнення російських військ в Україну багато українців втратили житло, і зруйновано воно було через російську агресію.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

При цьому, незважаючи на це, деякі громадяни продовжують отримувати платіжки за комунальні послуги.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Олег Прокопенко зазначив, що відбувається це через те, що вони оформлюються програмою автоматично. Тому, якщо людина в будинку не має лічильника, то беруться середні дані про споживання, і з них розраховують суму.

Руйнування, фото: ДСНС
Руйнування, фото: ДСНС

Позбутися платіжок у разі руйнування житла можна, і зробити це легко. Потрібно взяти довідку за місцезнаходженням, і подати її в організацію постачальника послуг та місце самоврядування для подання заявки на відшкодування втрат власного майна. Там же в компанії нададуть зустрічну довідку, що ви не мешкали в будівлі.

"Якщо людина не має грошей, то отримує субсидію. Якщо людина перебуває на обліку в Центрі зайнятості, то вона може отримати компенсацію на оплату. Люди повинні займатися питанням ЖКГ, коли у вас зруйновано майно", - зазначив Олег Попенко.

Лічильник, скріншот: YouTube
Лічильник, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що затримка субсидій та лікарняних: у Мінсоцполітики розповіли, що буде з виплатами у 2023 році

Раніше повідомлялося, що "Укразалізниця" не зупинятиметься через блекаут: знайшли як продавати квитки за відсутності електрики

Також, зарплата 30 тисяч: де і кому підприємства готові платити шалені гроші