Для наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на основні продукти харчування, є кілька важливих новин. Справа в тому, що в Україні мережі супермаркетів підвищили ціни на хліб, вершкове масло та борошно, а ось цукор та сіль за місяць у ціні не змінилися. І ще важливо, що деякі продукти навіть впали у ціні.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків Minfin, пише портал "Хвиля".

Супермаркет. Фото: Знай.UA
Супермаркет. Фото: Знай.UA

Ціни на хліб

У грудні порівняно з листопадом зросла вартість пшеничного хліба (650 грам) – з 31,37 грн. до 32,08 грн. в середньому за супермаркетами. Найбільше подорожчав пшеничний хліб нарізний (600 грам) – з 32,60 грн. до 33,39 грн.

Ціни на хліб, скріншот: Minfin
Ціни на хліб, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ціни на вершкове масло

За місяць більш як на 1,5 грн. подорожчало вершкове масло. У середньому по торгових мережах 200 грам олії "Яготинське" жирністю 73% станом на 16 грудня коштує 65,80 грн., хоча ще у листопаді ціна становила 64,28 грн.

Ціни на вершкове масло, скріншот: Minfin
Ціни на вершкове масло, скріншот: Minfin

Ціни на борошно

Кілограм борошна у грудні в середньому коштуватиме 21,20 грн. Зазначимо, що у середньому у листопаді ціна борошна становила 20,94 грн./кг.

Ціни на борошно, скріншот: Minfin
Ціни на борошно, скріншот: Minfin

Ціни на сіль

Представлена ​​в супермаркетах сіль морська харчова утримується на одному ціновому рівні два місяці поспіль після суттєвого стрибка у жовтні. Так, у середині осені 1 кг солі можна було купити 31,70 грн., а ось до 1 листопада ціна зросла до 32,55 грн. та утримується на цій позначці у грудні.

Ціни на сіль, скріншот: Minfin
Ціни на сіль, скріншот: Minfin

Ціни на цукор

За місяць трохи подешевшав цукор. У листопаді ціна солодкого продукту в середньому за супермаркетами становила 34,41 грн./кг, а в грудні знизилася до 34,07 грн./кг.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Нагадаємо, в Україні за кілька днів морква подорожчала на 11%: що буде з цінами далі.

Раніше повідомлялося, що помідори стають на вагу золота: популярні супермаркети різко підняли ціни на овоч.

Також, скумбрії по 8 грн від Олени Зеленської: скільки потрібно заплатити за делікатес у грудні 22-го.