В Україні діє мораторій на підвищення комунальних тарифів, але незважаючи на це, деякі споживачі не застраховані від проблем із платіжками, навіть якщо вчасно передають показники лічильників. Так, українці почали скаржитися на завищені суми у платіжках за газ. У компанії "Нафтогаз України" пояснили причини, відповівши на одну зі скарг клієнтки у Facebook.

Щомісяця дуже важливо вчасно передавати показники газових лічильників, але це не рятує від помилок. Так українка поскаржилася, що зробила все вчасно, але їй прийшла неправильна платіжка і їй довелося заплатити вдвічі більше.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

"За минулий місяць передала показники лічильника, вони не переглянули, передали свої показники, тепер потрібно платити вдвічі більше", – описала проблему жінка.

Газовий лічильник, фото: Знай.ua
Газовий лічильник, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У компанії "Нафтогаз" поспішили відповісти та запевнили, що помилка не на їхньому боці, адже сума до оплати формується на основі даних про споживання, які вносить облгаз. Відповідно, вирішити проблему при неправильному розрахунку суми у платіжці можна лише з оператором ГРС.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, 500-2000 кубів газу безкоштовно: хто з українців може претендувати на порцію блакитного палива.

Також наш портал інформував, українцям дописують зайві куби у платіжках за газ, у відомствах пояснили причину: перевірте зафіксовані обсяги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв українцям пояснили, як отримати субсидію навіть за наявності боргу за комуналку: два варіанти вирішення проблеми.