До приходу Нового року залишилося менше двох тижнів, у відомих українських супермаркетах почали змінюватися ціни на продукти. При цьому далеко не всі товари, що нині лежать на полицях магазинів, дорожчають. Є й приємні новини, які дозволять українцям зробити запаси, а не лише накрити святковий стіл.

Про це наші читачі дізнаються завдяки інформації аналітиків платформи Minfin, оперативно пише портал "Хвиля".

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Згідно з відкритою інформацією, у грудні порівняно з листопадом подешевшала гречка – з 76,99 грн/кг до 72,73 грн/кг.

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також дешевшою за місяць стала соняшникова олія. Марка "Олейна" у пляшці 850 мл подешевшала з 62,55 грн. до 61,65 грн., а бренд "Щедрий Дар" 850 мл - з 65,81 грн. до 65,75 грн.

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Знизилися ціни на курячі яйця від деяких виробників. Так, дешевшими за місяць стали яйця "Квочка" - вартість знизилася з 75,65 грн. до 74,15 грн. за десяток. А ось яйця "Ясенсвіт" навпаки подорожчали – з 72,98 грн. до 74,15 грн. за десяток.

Ціни на яйця, скріншот: Minfin
Ціни на яйця, скріншот: Minfin

Дещо знизилася середня ціна на молоко високої жирності. Так, за 900 мл молока (2,6%) у середньому потрібно віддати 36,98 грн., хоча у листопаді ціна становила 37,11 грн. Молоко жирністю 1%, навпаки, подорожчало – з 36,53 грн. у листопаді до 38,32 грн. у грудні.

Ціни на молоко, скріншот: Minfin
Ціни на молоко, скріншот: Minfin

Нагадаємо, готуйте пакети: українські супермаркети різко змінили ціни на картоплю, капусту, цибулю та моркву.

Раніше повідомлялося, буде лише вінегрет і "Закусочний": олів'є виявиться не по кишені українцям, подешевшали лише яйця.

Також, у ПФУ розповіли, як не залишитися ошуканими та розрахувати реальну суму пенсії.