Війна в Україні триває, але натомість триває і життя. Люди все ж таки готуються зустріти Новий рік, хоч росія і продовжує псувати нам життя. Проте все це вже з абсолютно новими цінами.

Накрити святковий стіл буде складніше у зв'язку з тим, що ціни на низку продуктів зросли як мінімум у півтора-два рази. Про це свідчать дані із порталу Мінфін.

святковий стіл / скріншот з відео
святковий стіл / скріншот з відео

Зокрема йтиметься про сирну та м'ясну нарізку, яка є досить важливим атрибутом на святковому столі.

Наприклад, сир твердий голландський в середньому коштує в грудні українцям 404 гривні. Тобто за 200-300 грам нарізки потрібно вже віддати від 80 до 120 гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ціни на продукти, скріншот: Мінфін
Ціни на продукти, скріншот: Мінфін

Копчена ковбаса. На Мінфіні надано марку Алан Брауншвейзьку сирокопчену. За шматочок 375 грам, якого для невеликої компанії має вистачити, доведеться в середньому віддати 230 гривень.

460 грам салямі варено-копченої тієї ж компанії коштуватиме 85 гривень у супермаркетах.

Ціни на продукти, скріншот: Мінфін
Ціни на продукти, скріншот: Мінфін

Буженина . Кілограм цього продукту коштує на рівні 450 гривень за кілограм, і в середньому для м'ясної нарізки знадобиться 300-400 грам на компанію сім'ї, а це вже близько 200 гривень додатково.

Ціни на продукти, скріншот: Мінфін
Ціни на продукти, скріншот: Мінфін

Разом за розрахунками можна зрозуміти, що за м'ясну та сирну нарізку українцям доведеться заплатити щонайменше 500 гривень, і це суттєво дорожче, ніж було рік тому.

Нагадаємо, що буде ясно, як раніше: українцям пообіцяли повернути планові відключення найближчими днями

Раніше повідомлялося, що рекордсмени з продуктів, що подорожчали у 2022 році: яйця нікуди не поділися

Раніше повідомлялося, що настав час шукати заміну "Оселедцю під шубою" та ігристому: скільки українцям коштуватиме святковий стіл у 2023 році .