Для наших читачів, котрі уважно стежать за новинами про пенсійні виплати, є важлива інформація. Відомо, що право на дострокову пенсію мають не лише багатодітні матері, а й учасники бойових дій, а й люди з певними захворюваннями.

Зокрема, серед списку захворювань - це люди з діагнозом гіпофізарний нанізм (ліліпути).

Про це стало відомо завдяки повідомленню Соціальної інформаційної платформи.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Відповідно до законодавства, право на дострокову пенсію за віком мають зокрема, особи, хворі на гіпофізарний нанізм (ліліпути) після досягнення чоловіками 45 років, жінками 40 років та за наявності страхового стажу не менше 20 років у чоловіків і не менше 15 років у жінок.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

При цьому розмір такої пенсії обчислюється на загальних підставах і понаднормовий стаж визначається понад 35 років у чоловіків та понад 30 років у жінок.

Також варто нагадати нашим читачам той факт, що в Україні з 1 грудня змінився механізм призначення субсидій на оплату комуналки, тепер цим процесом займається виключно Пенсійний фонд. На допомогу від держави можуть розраховувати громадяни, які витрачають понад 15% загального місячного доходу за весь опалювальний сезон. Тим не менш, є інформація, що з 15 грудня призначення таких знижок на оплату послуг ЖКГ більше не буде.

Нагадаємо, в Україні спростять отримання пенсії: когось із громадян торкнеться нововведення.

Раніше повідомлялося, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: в Мінсоцполітики дали інструкцію.

Також, буде світло, як раніше: українцям пообіцяли повернути планові відключення найближчими днями.