На початку грудня виріс прожитковий мінімум і українцям перерахували низку соціальних виплат, у тому числі пенсії. Втім, це торкнулося далеко не всіх. Кому не пощастило, розповів експерт Сергій Коробкін, повідомляє портал Новини.LIVE

У грудні прожитковий мінімум для людей, які втратили працездатність, підняли до 2093 гривні. Водночас з ініціативи уряду розмір мінімальної пенсії збільшили до 2100 гривень. За словами експерта, пенсіонери з виплатами у 2100 гривні підвищення не відчули, як і ті, хто отримує 2300 або ті, яким призначено 3 000 грн з жовтня у разі достатньої кількості стажу та досягли 70-річного віку.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Загалом із грудня мінімальна пенсія зросла до 2093 гривень, а максимальна - до 20 930 гривень. Мінімальна пенсія для шахтарів збільшилася до 6279 гривень, а для сімей військових при втраті годувальника – до 4186 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Водночас стала вищою мінімальна пенсія для українців з інвалідністю через війну, зросли доплати за надстаж для непрацюючих пенсіонерів, збільшилися пенсії за особливі заслуги перед країною.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям пояснили, як отримати субсидію навіть за наявності боргу за комуналку: два варіанти вирішення проблеми.

Також наш портал інформував, що українські пенсіонери отримають 200 гривень надбавки, але пощастить лише частини: у кого виростуть виплати.

Крім того, наш портал інформував, що пенсія не пропаде навіть після похорону: у ПФУ назвали перелік документів для отримання недоотриманих виплат.