З четверга, 1 грудня, в Україні зросли соціальні стандарти. Справа в тому, що прожитковий мінімум тепер дорівнює зовсім іншій сумі. У зв'язку з цим збільшуються і деякі соціальні виплати, перерахунок торкнеться також пенсій. Хтось отримає на пару сотень гривень більше, а хтось лише кілька десятків гривень.

Про це стало відомо завдяки відкритим даним Міністерства соціальної політики України.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Так, тепер мінімальна пенсія в Україні становитиме 2093 гривні. У той же час слід пам'ятати, що максимальна виплата становить 10 мінімалок. Це означає, що максимальна пенсія в Україні із 1 грудня буде вже 20 930 гривень.

Буде збільшено і надбавку за понаднормовий стаж. Наприклад, якщо українцю потрібно 30 років страхового стажу, а у нього їх 35, то за 5 додаткових років він отримає надбавку. Вона невелика, але все одно приємно.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Буде переглянуто також пенсії для військовослужбовців та їхніх сімей. Ці виплати з 1 грудня будуть такими:

- мінімальна пенсія сім'ям військовослужбовців при втраті годувальника у розмірі до 4186 гривень (збільшення на 132 гривні);

- надбавки особам з інвалідністю внаслідок війни у ​​розмірі до 429 гривень (зростання на 138 гривень);

- збільшення ветеранам війни та членам сім'ї загиблих або померлих ветеранів війни зростуть на суму від 6,6 до 33 гривень.

У той самий час мінімальна пенсія військовослужбовця може бути понад 70 відсотків сум грошового забезпечення. Цього року це близько 30 930 гривень.

Нагадаємо, українці під час війни можуть швидко оформити пільги та виплату пенсій: навіть якщо ви далеко від дому.

Раніше повідомлялося, що росіяни впадають в істерику через санкції: закритими в тоталітарній країні вже не так патріотично.

Також, українцям нагадали, як за короткий термін подати онлайн заяву на призначення пенсії.