Обстріли України країною терористом призвели до енергетичної кризи, аварійних вимкнень електроенергії тощо.

За прогнозом The Economist Intelligence Unit, аналітичним підрозділом однойменного авторитетного британського журналу, енергетична криза у 2023 році буде поглиблюватися. І це стосується не лише України, але й в цілому країн Європи.

ЛЕП. Фото: скриншо з відео
ЛЕП. Фото: скриншо з відео

Під санкціями Заходу потоки російських вуглеводнів скоротяться. Але Азія допоможе збільшити світовий попит на нафту, який зросте приблизно на 1,5%, або 1,5 млн барелів на добу (б/д), і перевищить допандемічний рівень.

Зима виснажить запаси газу, а потоки зрідженого природного газу (ЗПГ) скоротяться. Німеччина та Італія відкриють термінали ЗПГ, але їм доведеться конкурувати з покупцями в Азії.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Усе це підтримуватиме високі ціни на нафту та газ, навіть якщо споживання енергії зросте лише на 1%. Боротьба за пальне підвищить споживання вугілля до нових рекордів, що призведе до відмови від запланованих скорочень, призначених для боротьби зі зміною клімату. Сонячна енергетика зросте на 11%. Виробництво гідроелектроенергії збільшиться лише на 3% на тлі нестачі води в річках і сумнівів щодо екологічності ГЕС.

Новий інтерес до ядерної енергетики пошириться в усьому світі. Нещодавно націоналізована компанія EdF відкриє першу французьку атомну електростанцію нового покоління, а Китай запустить експериментальний реактор на швидких нейтронах. Німеччина та Південна Корея відкладуть плани щодо закриття своїх атомних електростанцій.

Це вплине на Україну, а у разі подальших атак на інфраструктуру, призведе до поглиблення ситуації. Проте найскладнішим виявиться все ж таки зимовий період 22-23 року.

Нагадаємо, ми писали, що Європа передасть українцям лампочки: допоможе перемогти зиму

Як повідомляв "Знай.ua" скільки відпочиватимуть українські школярі взимку в умовах війни: графік канікул.

Також "Знай.ua" інформував, росіяни почали активно виступати за мирні переговори, проте досі не зрозуміли умови.