Деякі українці можуть позбутися плати за частину комунальних послуг. Кому доступний такий привілей і що для цього потрібно, повідомляє Центр Комунального Сервісу.

Платити за комуналку необхідно як у мирний, так і у воєнний час, але при цьому деякі українці можуть бути звільнені від сплати за певний період. Можливість надається лише тим споживачам, які тимчасово не мешкають вдома.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Так, тимчасово не платити за комунальні послуги можуть такі категорії споживачів:

  • споживач є ВПО і тимчасово проживає в іншому
  • населеному пункті; навчається в іншому населеному пункті;
  • знаходиться на тривалому лікуванні в іншому місті чи іншій країні;
  • проходить строкову військову службу або мобілізовано до ЗСУ;
  • відбуває покарання у місцях позбавлення волі;
  • перебуває за кордоном.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Важливо відзначити, що від оплати за комуналку просто так не звільнять і тому необхідно підтвердити відповідними довідками. Також необхідний акт, який підтверджує фактичну кількість людей, які мешкають у домогосподарстві. Цей акт має бути затверджено обслуговуючою організацією.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям пояснили, як отримати субсидію навіть за наявності боргу за комуналку: два варіанти вирішення проблеми.

Також наш портал інформував, що пенсія не пропаде навіть після похорону: у ПФУ назвали перелік документів для отримання недоотриманих виплат.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, одразу шість пенсій до кишені: у ПФУ розповіли, хто з українців може отримати кругленьку суму.