Для наших читачів, які уважно стежать за сумами у платіжках з комуналки, є важливі новини. Так, Державна служба статистики України констатувала, що у країні підвищилася вартість комунальних послуг.

Про це стало відомо завдяки офіційним даним Державної служби статистики України, пише портал "Хвиля".

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

За даними Держстату, у листопаді (щодо листопада-2021) комуналка подорожчала на 5,7%. Найбільше – утримання та ремонт житла. Його вартість збільшилась на 24,7%.

Також значно зросли тарифи на каналізацію. Зростання склало 14,9%. Практично однаково подорожчали водопостачання та прибирання сміття. На 12% та 11,9% відповідно.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Запаси води, фото з вільних джерел
Запаси води, фото з вільних джерел

Додали у ціні та інші послуги. Зокрема: послуги з управління багатоквартирними будинками – 3,8%; гаряча вода, опалення – 0,8%. Втім, подорожчало не все. Зокрема, на електроенергію ціна не змінилася; природний газ подешевшав на 1%.

У порівнянні з жовтнем-2022 вартість комуналки змінилася не так кардинально - на 0,2%. Подорожчала лише одна позиція – утримання та ремонт житла, на 0,4%.

Варто також нагадати нашим читачам, що починаючи з 1 січня 2023 року, в Україні збираються виділяти пільги на оплату житлово-комунальних послуг виключно грошима. Громадяни нашої країни, які мають справді пільги на комуналку, можуть уже сьогодні обрати найзручніший для них варіант отримання коштів на оплату.

Нагадаємо, ЗСУ готують четвертий масштабний контрнаступ на новому напрямку: дорогу до Криму буде закрито.

Раніше повідомлялося, 5 способів зварити картоплю швидше: лише кілька хвилин – і страва готова.

Також, у ПФУ з 2023 року змінять процедуру виплати пільг на комуналку: чого чекати українцям.