Стало відомо про те, як саме збираються виплачувати українцям пільги за комунальні послуги у 2023 році. Названо механізм, який почне нормально працювати вже з наступного літа.

Про це повідомляє видання "На пенсії".

Справа в тому, що починаючи з 1 січня 2023 року голи, в Україні збираються виділяти пільги на оплату житлово-комунальних послуг виключно грошима.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Громадяни нашої країни, які мають справді пільги на комуналку, можуть уже сьогодні обрати найзручніший для них варіант отримання коштів на оплату.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нові зміни призведуть до того, що Пенсійний фонд України автоматично переказуватиме ці кошти відразу двом категоріям громадян:

  • Пенсіонерам, які одержують пенсійні виплати у банках або через відділення "Укрпошти". Їм надійдуть кошти на особисті пенсійні рахунки;
  • Особам, які не отримують пенсійні виплати. Їм переказуватимуть гроші на поточні рахунки, які відкриті в Ощадбанку за зверненням органів ПФУ.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Всі ці кошти надходитимуть без заяви від одержувачів про відкриття банківського рахунку, і в ПФУ про це повідомлять за допомогою спеціального листа або через сайт електронних послуг підприємства.

Готівку можна отримати, як тільки одержувач складе договори зі "Ощадбанком".

платіжки
платіжки

Нагадаємо, що фантастика перетворюється на реальність: світові показали установку для штучного вирощування немовлят

Раніше повідомлялося, що українці побачать нові ціни на паливо з початком новорічних свят: чекати на падіння чи стрибок

Також відмовтеся від цих небезпечних овочів, щоб не нашкодити здоров'ю: що варто виключити з раціону взимку