Деякі українці зможуть отримати житлову субсидію лише після того, як їхнє місце проживання перевірять контролери. Для кого діють такі умови надання пільги, розповіла юрист Олена Маньковська в ефірі телеканалу "Україна".

Через повномасштабну війну в Україні з'явилося багато внутрішніх переселенців. Ця категорія отримує виплати від держави, але в зимовий період все одно украй непросто впорається з оплатою комуналки, тому часто постає питання оформлення субсидії. Однак є нюанси, про які слід знати.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Так, за словами юриста, внутрішні переселенці при подачі заяви на житлову субсидію не зобов'язані надавати договір оренди, втім, перед наданням пільги їхнє житло мають обстежити.

Субсидії. Фото: скриншот з відео
Субсидії. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Працює це в такий спосіб. Органи місцевого самоврядування приходять додому до майбутнього субсидіанта та складають акт обстеження житлово-побутових умов, оскільки за цією адресою може проживати й інша особа. Коли акт складено може бути призначено субсидію. При цьому дозвіл на перевірку власника житла не потрібний.

Раніше портал Знай повідомляв, що українцям підняли пенсії, але в щасливчиках виявилися не всі: хто отримає підвищені виплати в грудні .

Також наш портал інформував субсидії по-новому: у ПФУ розповіли, кому потрібно подати документи на переоформлення пільги.

Крім того, ми писали, у НБУ попередили про чергове зростання цін на продукти, і виною знову відключення світла.