Сьогодні генератори стали одними з головних героїв в Україні, після ЗСУ, звичайно ж. Експерти розповіли, як правильно вибрати правильний пристрій в умовах блекауту.

Про це йдеться в аналітиці порталу Spravdi.

Спочатку необхідно розрахувати необхідну потужність генератора. Для цього підрахуйте всі прилади та випишіть потужність кожного. Те саме слід зробити і зі світильниками, підраховуючи кожну лампочку. В результаті складаєте всі показники разом.

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

Зазначається, що всі генератори працюють нормально на 70-80% тієї потужності, яка пишеться в документах. Наприклад, якщо там зазначено 3 кВт, це пікова потужність пристрою, і весь час на ньому працювати не зможе.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Тобто, вибираючи генератор, вам потрібно накинути ще 30% від вирахованої потужності, і тоді він повністю вас задовольнятиме.

Генератор, скріншот з відео
Генератор, скріншот з відео

Примітно, якщо до нього ви зібралися підключати техніку з чутливою автоматикою, тоді краще підібрати інверторний генератор, який дозволяє на виході отримувати струм за встановленими параметрами. Вони дорожчі, але в майбутньому допоможе заощадити на ремонті техніки.

Також варто відразу вибрати вид палива, яке вам більше підійде.

Не забуваємо в жодному разі про правила безпеки, і не встановлюємо генератори в квартирах та на балконах. Це може призвести до невиправних наслідків.

Нагадаємо, що закупити про запас: у супермаркетах України змінилася ціна соняшникової олії та цукру

Раніше повідомлялося, що допотопні їдальні, що розвалилися, у минулому: батькам на ремонт бути схожим не доведеться?

Також улюблений лайфхак виявився помилкою: експерти розповіли, чому не можна взимку піднімати "двірники" на автомобілі