Економіка України переживає найскладніші часи в історії, але, незважаючи на це, уряд у повному обсязі виконує соціальні гарантії перед пенсіонерами. Зокрема, у 2023 році планується провести щорічну індексацію пенсій, яка припадає на березень. На ці цілі у держбюджеті виділили майже 40 мільярдів гривень. Про це розповів заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев в інтерв'ю виданню "Укрінформ".

Роман Єрмоличев розповів, що якщо у 2022 році на соціальні виплати, у тому числі пенсії у державному бюджеті було закладено 400 мільярдів гривень, то у 2023 році передбачено майже 447 мільярдів гривень.

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

"Навіть в умовах війни фінансування збільшили більш ніж на 40 млрд гривень. Між іншим, ми розуміли, що доведеться індексувати пенсії, адже пенсіонери — одні з найменш захищених верств населення. І сорокімільярдне збільшення — це якраз додаткові асигнування для Пенсійного фонду", - заявив заступник міністра фінансів.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того, він наголосив, що фінансування виплат для ВПО, субсидій та інше залишиться на колишньому рівні, як і у 2022 році.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, купівля страхового стажу в Україні: актуальні ціни та як правильно порахувати.

Також наш портал інформував, пенсія не пропаде навіть після похорону: у ПФУ назвали перелік документів для отримання недоотриманих виплат.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, одразу шість пенсій до кишені: у ПФУ розповіли, хто з українців може отримати кругленьку суму.