Для наших читачів, котрі уважно стежать за темою пенсійних виплат, є кілька важливих новин. Є інформація, що в Україні на заслужений відпочинок можна вийти у 60 років, звісно, ​​за наявності необхідної кількості стажу. Проте, є й ті категорії громадян, які можуть розраховувати на достроковий вихід.

Таким чином, десятьма роками раніше виходити на пенсію можна матерям п'ятьох дітей, які мають не менше 15 років страхового стажу.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Соціальної інформаційної платформи.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Громадянка України з інвалідністю, яка займається вихованням п'ятьох дітей, звернулася до Соціальної інформаційної платформи з питанням, коли вона згідно із законом може стати пенсіонером та отримувати свої виплати.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Їй відповіли, що право на призначення пенсії зі зниженням пенсійного віку після досягнення 50-річного віку мають матері п'ятьох дітей, якщо вони виховали їх до досягнення шестирічного віку та мають не менше ніж 15 років страхового стажу.

У той самий час матері п'ятьох дітей мають право пенсію за особливі заслуги перед державою. Розмір цієї виплати становить 35% прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян. Причому ця доплата виплачується разом із основною пенсією.

Нагадаємо, у ПФУ пояснили, як підвищити пенсію, продовжуючи працювати: є свої нюанси.

Раніше повідомлялося, що купівля страхового стажу в Україні: актуальні ціни і як правильно порахувати.

Також, чи залишиться Україна без пального і що буде з цінами далі: на водіїв чекає непростий період.