Українці можуть отримати виплати у розмірі 13 200 гривень, але потрібно відповідати низці критеріїв. Хто може розраховувати на допомогу, розповідає портал "Переселенці".

У зв'язку з настанням в Україні опалювального сезону, Управління Верховного комісара ООН збільшує суми допомоги для українців. Натомість розширюється коло осіб, які мають право на виплати.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Так, якщо раніше сума допомоги на одну особу становила 6600 гривень та виплачувалася протягом 3 місяців, то після змін її розмір збільшується до 13 200 гривень, які будуть виплачені у 6-місячний період. Ця фінансова допомога доступна для громадян, які зареєструвалися вже після 1 вересня.

Для отримання грошей необхідно дотримуватись деяких критеріїв. Виплати доступні для ВПО та громадян, які постраждали від бойових дій. Також виплати можуть отримувати внутрішні переселенці, які повернулися до місць постійного проживання.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Важливим нюансом є те, що виплати можуть отримати лише ті, хто раніше не отримував допомоги від міжнародних організацій та за умови, що дохід сім'ї нижчий за 5400 гривень на особу на місяць.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати нові виплати 6600 грн: хто має право і куди звертатися.

Також наш портал інформував, що українцям можуть зупинити виплату пенсій: у ПФУ розповіли, хто ризикує залишитися без грошей.

Крім того, ми писали, пенсія не пропаде навіть після похорону: у ПФУ назвали перелік документів для отримання недоотриманих виплат.