Для наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на основні продукти харчування, є важливі новини. На цей раз ми знайшли інформацію про ціни на продукти з так званого "борщового набору", проте без буряків. Українські супермаркети опублікували нові цінники картоплі, капусти, моркви та цибулі.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків Minfin, пише портал "Хвиля".

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Станом на 9 грудня молода картопля в середньому подешевшала з 11,39 грн/кг до 10,30 грн/кг. Цінник на неї коштує від 7,30 грн/кг (Варус) до 13,30 грн/кг (Ашан).

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Середня вартість молодої капусти зросла з 28,01 грн/кг до 33,10 грн/кг. Білокачанна подорожчала з 13,44 грн/кг до 13,72 грн/кг.

Ціни на капусту, скріншот: Minfin
Ціни на капусту, скріншот: Minfin

Кілограм білої цибулі подешевшав із 79,90 грн/кг до 68,60 грн/кг. А ось цибуля підскочила в ціні з 32,14 грн до 32,94 грн.

Ціни на цибулю, скріншот: Minfin
Ціни на цибулю, скріншот: Minfin

Також подорожчала і морква – з 23,30 грн/кг до 23,67 грн/кг.

Ціни на моркву, скріншот: Minfin
Ціни на моркву, скріншот: Minfin

Серед рекордсменів серед продуктів на прилавках, що стрімко подорожчали останнім часом – яйця. Проте за останні тижні вони почали дешевшати. Найвигідніше купувати яйця без упаковки.

Десяток коштує зараз від 49,9 до 57 гривень, хоча ще місяць тому вони коштували 61,9 – 66,9 грн. за десяток. Ціни на яйця в упаковці сягають і 80 гривень. Можна купити й за 65–70 гривень.

Нагадаємо, українців закликають зробити запаси води: нова проблема.

Раніше повідомлялося, у Новий рік з відбивними та котлетками: українцям показали нові цінники на сало, свинину, курятину.

Також, молочка дорожчає, а фрукти дешевшають: як у грудні змінилися ціни на головні продукти.