На українському ринку зменшилася пропозиція огірків, що спричинило досить різкий стрибок цін. Тепличні огірки в середньому додали у ціні 14%, якщо порівнювати з попереднім тижнем. Про це інформують аналітики проєкту EastFruit.

Сьогодні середній цінник на тепличні огірки в Україні коливається в межах 50-65 гривень за кілограм, що на 14% дорожче, ніж було тижнем раніше.

Огірки. Фото: скриншот youtube
Огірки. Фото: скриншот youtube

Фахівці вважають, що головна причина подорожчання – обмежена пропозиція овочів на ринку. Багато українських постачальників уже завершили сезон продажу, а постачання із зовнішнього ринку, зокрема з Туреччини, досить нестабільні. Водночас наголошується, що попит на огірки досить високий і точно не зменшиться, оскільки настають новорічні свята.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

На думку експертів найближчим часом тепличні овочі в українських магазинах будуть лише дорожчими. Причина та сама – частина українських тепличних господарств реалізували продукцію і ринок почала наповнювати імпортна. Що стосується огірків, то практично весь його обсяг на українському ринку складає турецька продукція.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали оновлені ціни на овочі та фрукти: багато подорожчало, але є і здешевлення.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на аномально дорогі гречку та яйця знову змінилися: чи будуть ці продукти по кишені українцям.