На початку грудня супермаркети порадували оновленими цінниками на популярні фрукти. Так, апельсини, банани, лимони та мандарини стали помітно доступнішими для гаманців українців. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

З початку року ціни на продукти в Україні зробили відчутний стрибок, зокрема, подорожчали фрукти, особливо ті, що імпортуються з інших країн. Втім, у перші дні грудня у супермаркетах можна помітити дуже суттєве зниження цін на деякі фрукти.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Станом на 5 грудня середній цінник на апельсини становить 64,90 гривні за кіло. На місяць раніше заплатити довелося б 78,27 гривні за кіло. Також подешевшали апельсини преміум сегмента – з 81,45 до 70,95 гривні за кілограм.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Приємно порадували оновлені цінники на банани: фрукт подешевшав із 63,45 до 59,80 гривні за кілограм.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Порадувати себе кисленьким лимоном також можна набагато дешевше, ніж у листопаді: цінник опустився з 70,82 до 59,90 гривні за кілограм.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Рекордсменами здешевлення стали мандарини, які ще недавно в середньому пропонувалися по 100,97 гривні за кілограм. На даний момент середній цінник на даний фрукт знизився майже вдвічі і становить 55,26 гривні за кіло.

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали оновлені ціни на овочі та фрукти: багато подорожчало, але є і здешевлення.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, ми писали, ціни на аномально дорогі гречку та яйця знову змінилися: чи ці продукти будуть по кишені українцям.