Попереду на українців чекає досить важка зима. Головлікар Київського міського центру Отто Стойка розповів що робити при холодах.

За словами медичного працівника, небезпека для людини може мати не тільки мінусова, але і плюсова температура. Адже отримати його можна при підвищеній вологості і сильному вітрі. В першу чергу від цієї проблеми страждають кінчики пальців рук і ніг, ніс, вуха та щоки.

З цієї причини слід приділити увагу в першу чергу одягу. Якщо ви користуєтеся громадським транспортом, радять одягати багатошаровий одяг. Дуже важливо мати можливість розстебнути або зняти щось при задусі. Водіям рекомендовано тримати в машині запасний теплий одяг.

Сніг у Києві, фото: Unian
Сніг у Києві, фото: Unian

Найбільший ризик обмороження мають малорухомі люди, які працюють на вулиці. Найважливіше для них - захистити руки і ноги.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Отто Стойка радить не скупитися на якісне взуття. Підошва повинна ізолювати від холоду, а черевики бажано мати на розмір більше. І про головний убір забувати не варто, адже можна підхопити не тільки застуду, а й отит. Рукавиці можна прикріпити до пуховика, як у дитинстві, щоб не губити і не забувати їх.

Нагадаємо, що синоптики розповіли, що буде відбуватися з погодою до кінця місяця: готовий повинен бути кожен.

Раніше ми повідомляли, що в Україні планують перевипустити всі посвідчення водія: зроблять за європейськими стандартами.

Також ми повідомляли, що їсти не можна голодувати: чи зможуть українці в 2023 році купити "чорний" хліб.