Директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко нагадав українцям про те, що купівля генератора - це, звичайно, добре, проте енергія, яку вони виробляють, надто дорога, щоб генерувати її постійно.

Частина громадян все ж таки можуть дозволити собі включення генератора тривалістю на кілька годин. Але вартість кіловат-години в 11 разів перевищує ту, яку сплачують побутові споживачі за електроенергію (1,68 кВт-год або 1,44 грн кВт-год, якщо використовується менше ніж 250 кВт на місяць).

Генератор, скріншот: YouTube
Генератор, скріншот: YouTube

Через це генератори можуть використовуватися для тих, хто не хоче на них витрачати останні гроші, лише в екстрених ситуаціях – коли електроенергія відсутня протягом більше доби. Щоб підзарядити гаджети та інше.

"Генератор - це не питання ефективності, це питання суто безпеки. Я знаю багатьох людей, які мають генератор, але включають його тільки щоб зарядитися, і потім вимикають", - заявив Харченко.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Тим більше, не всі моделі генераторів можуть працювати безперебійно. Частина не розраховані те що, щоб постійно виробляти електрику. Тому рішення подібної покупки знаходиться виключно у сфері виживання.

Генератор, скріншот з відео
Генератор, скріншот з відео

А ще часто нагадується, що можна відхопити штраф у розмірі 500 тисяч гривень, якщо бізнес не має ліцензії на зберігання палива, а також спеціальної документації з експлуатації цих пристроїв.

Нагадаємо, 10 найкорисніших продуктів на Землі: вони обов'язково мають бути у вашому раціоні

Як повідомляв "Знай.uа", субсидії отримають навіть боржники: як в Україні змінився процес нарахування допомоги

Знай.ua писав, українців готують до нових цін на молоко: чому подорожчання не уникнути