Мер Києва в середу попередив про сценарій "апокаліпсису" для столиці цієї зими, якщо російські авіаудари по інфраструктурі продовжаться.

Він сказав, що хоча нема потреби в евакуації людей зараз, вони повинні бути готові, щоб зробити це. Про це він повідомив у інтерв'ю Reuters.

Віталій Кличко, скриншот
Віталій Кличко, скриншот

"Київ може залишитися без світла, води та тепла. Може статися апокаліпсис, як у голлівудських фільмах, коли неможливо жити у будинках через низьку температуру" - заявив мер Кличко.

За словами Кличка, 152 цивільні жителі Києва були вбиті та 678 будівель зруйновані з початку російського вторгнення 24 лютого, але у міста з'являються нові труднощі цієї зими, оскільки росія регулярно обстрілює енергомережу України ракетами.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Картина похмура: у столиці не вистачає опалювальних притулків, щоб прийняти всі 3,6 млн жителів у разі повних відключень, і люди мають бути готові до евакуації у разі погіршення ситуації", - сказав Кличко.

Віталій Кличко. Фото: Youtube
Віталій Кличко. Фото: Youtube

Кличко прогнозує повне відключення від системи теплопостачання, у разі відсутності електроенергії.

"Якщо електрика й надалі буде відсутня, а зовнішня температура буде низькою, ми, на жаль, будемо змушені зливати воду" - заявив мер столиці.

Нагадаємо, ми писали, що більше можна не боятися: очільник МВС Денис Монастирський заспокоїв чоловіків.

Як повідомляв "Знай.ua" 5 ризиків: експерт пояснив небезпеку плаваючого курсу долара

Також "Знай.ua" інформував, що відключення електроенергії: українців попередили до чого готуватися, терор не минув безслідно.