Для наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на основні продукти харчування, є кілька важливих новин. Справа в тому, що в Україні різко знизилися ціни на гречку та олію.

Про це стало відомо завдяки інформації аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Станом на четвер, 8 грудня, середня вартість гречки знизилася з 76,99 грн/кг до 69,60 грн/кг. Цінник на неї коштує від 67,30 грн/кг (Ашан) до 71,90 грн/кг (Метро).

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

За місяць трохи подешевшала й соняшникова олія. Зокрема, ціна на торгову марку Олейна опустилася з 62,55 до 61,65 грн за 850 мл. Цінник на нього коливається від 59,90 грн. (Ашан) до 65,10 грн. (МегаМаркет). Середня ціна на олію торгової марки Щедрий Дар рафінована подешевшала на 20 копійок, склавши 65,61 грн за 850 мл.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Олія соняшникова, фото: Знай.ua
Олія соняшникова, фото: Знай.ua

Нагадаємо нашим читачам, що почали дешевшати сезонні українські овочі. Звичайна біла картопля вже коштує в середньому 8 гривень за кілограм, тоді як місяць тому в деяких супермаркетах вона була по 14 грн.

Подешевшала капуста, морква, буряк. Ціна на цибулю трохи знизилася. Він зараз коштує 29,5-33 гривні. Для порівняння, у жовтні минулого року цибуля коштувала від 8 до 10 гривень за кілограм у місцевих супермаркетах. Тепер ціна втричі більша. Почали дешевшати банани, апельсини та мандарини. Ціна знизилася на кілька гривень на місяць.

Нагадаємо, вистачить маленького пакету: українцям показали нові ціни на сіль та гречку.

Раніше повідомлялося, на чому можна заощадити перед новорічними святами: у Codes розповіли про найбільші знижки та вигідні пропозиції на грудень 2022 року.

Також, вітаміни стають доступнішими: супермаркети порадували новими цінами на апельсини, мандарини, банани та лимони.