Конденсат на вікнах і розвиток плісняви часто є наслідком надмірної кількості водяної пари у повітрі. А холодний сезон та прохолода у житлових приміщеннях є причиною вогкості в оселі.

Щоб уникнути цих проблем, варто осушувати повітря. І зробити це можна не лише за допомогою спеціальних приладів. Адже існує 8 видів домашніх рослин, які живляться вологою з повітря і легко впораються з цим завданням.

Топ-8 кімнатних рослин, які допоможуть позбутися конденсату на вікнах:

1. Спатифілум. Цю рослину слід вирощувати у місці без прямого потрапляння сонячних променів. У результаті вона почне живитись непотрібною водяною парою.

Кімнатні рослини
Кімнатні рослини

2. Хлорофітум. Ця рослина не лише живиться вологою з повітря, а також здатна очищувати атмосферу вашого помешкання від формальдегіду. Її найкраще висаджувати у підвісні кашпо.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

3. Тілландсія. Поглинаюча здатність цієї рослини може вас навіть здивувати.

4. Найолі. Його дуже цінують за здатність осушувати вологі ґрунти, однак воно чудово витягує зайву воду також і з повітря.

Конденсат на вікнах, фото із вільних джерел
Конденсат на вікнах, фото із вільних джерел

5. Калатея. Ця рослина не потребує багато сонячного світла, і процвітає в умовах дуже високої вологості. Є хорошим вибором навіть для ванних кімнат.

6. Бамбукова пальма. Вона не тільки осушить вологе повітря, але й очистить його від шкідливих речовин. Цій рослині не потрібно багато сонця і комфортним для неї буде затінок.

7. М'ята. Цей вазон добре селити у кухні, адже він не лише ефективно боротиметься з парою у повітрі, а й завжди буде під рукою під час приготування.

8. Англійський плющ. Він чудово очищує повітря від забруднень і вбирає зайву вологу. Крім того, йому не потрібно багато сонця і надмірного тепла. То ж ця рослина є ідеальним вибором для північних кімнат.

М'ята, скріншот з відео
М'ята, скріншот з відео

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації