Деякі українці мають право отримати пенсію одразу за шість місяців. Хто і на яких умовах може отримати кругленьку суму, пояснили у Пенсійному фонді України, пише портал "На пенсії".

Українські пенсіонери, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, можуть отримати пенсію за шість місяців наперед. Це вкрай актуально за нинішніх умов, коли багато пенсіонерів стають вимушеними біженцями через війну і залишаються жити за кордоном. Для отримання пенсії необхідно подати заяву до органів ПФУ.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що пенсійні виплати здійснюються щомісяця з 4 по 25 число через "Укрпошту" за вказаним у заяві місцем проживання пенсіонера в межах України або уповноважений банк. Якщо пенсіонер перебуває за кордоном, то отримувати українську пенсію може лише, якщо це передбачено міжнародними договорами України.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Разом з тим важливо пам'ятати, що якщо людина не отримує пенсію протягом пів року і більше, то виплати призупиняють. Відновити виплату пенсій можна лише особисто, звернувшись до органів Пенсійного фонду з відповідною заявою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українцям можуть зупинити виплату пенсій: у ПФУ розповіли, хто ризикує залишитися без грошей.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Гетьманцев розповів про підвищення тарифів: коли переглянуть вартість комуналки.