Стало відомо, що українцям дозволили не віддавати кредити за майно, яке було пошкоджено під час війни. Зокрема йдеться про нерухомість.

Про це повідомив народний депутат, а також голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, активним користувачем якої він є.

За його словами, якщо українець до війни взяв кредит на купівлю квартири або транспортного засобу, які на жаль через війну були зруйновані, йому можуть дозволити не повертати його.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

"Якщо ваше житло знаходиться на окупованій території, теж взяте у кредит, цей закон заморожує виконання вами кредитних зобов'язань до перемоги" - пише Данило Гетьманцев.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%
Показати ще

Все це стало можливим завдяки законопроекту, який підтримав парламент у другому читанні. Після набрання чинності законом протягом 30 днів Кабінет Міністрів України буде зобов'язаний прийняти необхідні нормативно-правові акти.

Ощадбанк, скриншот: YouTube
Ощадбанк, скриншот: YouTube

"Необхідно записати в процедурі, встановленій цими діями, порядок пошкодження або знищення вашого кредитного житла або знищення одного автомобіля. Отримайте підтверджені документи. 3 Поверніть до банку, в якому було взято кредит з відповідною заявою, зробивши документи, що підтверджують, - говорить Гетмантєв про процедуру" - пише Гетьманцев.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, минулорічні субсидії зникнуть? З 1 грудня в Україні допомогу нараховуватимуть у новому форматі, що зміниться.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Гетьманцев розповів про підвищення тарифів: коли переглянуть вартість комуналки .