Українці живуть у реаліях, коли відсутність електроенергії стала нормою, а її поява – святом. Відключення несуть у собі низку незручностей, зокрема виникає питання, як зберігати овочі, коли холодильник не працює. Що може протриматися і в теплі, ніж замінити холодильник, розповідає "24 канал".

Якщо на момент відключення світла в холодильнику є овочі, слід звернути увагу на те, скільки вони можуть зберегтися в теплих умовах. Наприклад, картопля, яблука, цибуля, морква, капуста та буряк цілком можуть пролежати в теплі до двох діб.

Холодильник, скріншот: YouTube
Холодильник, скріншот: YouTube

Куди чутливіша до тепла пекінська капуста, зелень, помідори, перець та огірки - вони швидко зсихаються, втрачаючи поживні елементи, свіжість і псуючись.

Овочі, фото з вільних джерел
Овочі, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Питання зі зберіганням овочів та фруктів не постає перед тими, хто має льох чи підвал, але якщо ви мешканець квартири, то можна придумати тимчасову альтернативу холодильнику. Це може бути: ванна з холодною водою або каструля, обкладена намоченими у холодній воді рушниками, а також заздалегідь підготовлені пляшки із замороженою водою. Врятувати може й туристична сумка-холодильник.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював.

Також наш портал інформував, температура у квартирі підскочить на кілька градусів: як збільшити продуктивність батарей, перевірені способи.

Крім того, ми писали продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло в критичній ситуації.