Незабаром гаманці українців можуть помітно схуднути, оскільки експерти прогнозують зростання цін на популярні овочі. Що подорожчає, розповідають фахівці "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

На думку експертів, українцям варто готуватися до того, що найбільше піднімуться ціни на овочі борщового набору. Це обумовлено тим, що зберігання овочів може суттєво подорожчати через проблеми в енергетичній системі України. За прогнозами, цінники на овочі почнуть зростати вже в грудні.

Овочі. Фото: скриншот Youtube
Овочі. Фото: скриншот Youtube

У випадку цін на картоплю, вони можуть піднятися при сильних морозах, втім, різкого стрибка не буде. Фахівці вважають, що картопля може стати дорожчою у лютому. У перші дні грудня овоч у середньому пропонується по 10,33 гривні за кіло, що на 72 копійки дорожче, ніж було у листопаді.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Також на тижні почала підвищуватись ціни на цибулю. Згідно з прогнозами, він може стати рекордсменом з подорожчання серед овочів борщового набору. Причина та сама - високі витрати на зберігання. Коли продукт низької та середньої якості буде розпроданий, на ринок виведуть цибулю вищої якості, зняту зі зберігання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали оновлені ціни на овочі та фрукти: багато подорожчало, але є і здешевлення.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, ми писали, ціни на аномально дорогі гречку та яйця знову змінилися: чи ці продукти будуть по кишені українцям.