У зв'язку з повномасштабною війною, що триває, і складною ситуацією в енергосистемі, економіка України залишається дуже крихкою, але національна валюта при цьому тримається досить стабільно. Чи зміниться ситуація з курсом долара до кінця 2022 року, розповів депутат Верховної Ради, голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю Українським Новинам.

Данило Гетманцев вважає, що до кінця 2022 року курс національної валюти по відношенню до долара буде стабільним.

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

"Жодних фінансово-економічних підстав немає для того, щоб здешевлювалася гривня", - зазначив нардеп.

Данило Гетманцев. Фото: скриншот Youtube
Данило Гетманцев. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Він наголосив, що Нацбанк дав зрозуміти, що жодних змін в офіційному курсі гривні до Нового року не буде, оскільки для цього немає жодних підстав. Нардеп додав, що у третьому кварталі позитивний платіжний баланс становив 2,2 млрд доларів, а в останньому кварталі цього року прогнозується 1,1 млрд доларів.

До речі, експерти також вважають, що курс гривні буде незмінним до кінця цього року. Втім, 2023-го національна валюта ослабне, і під кінець року може досягти позначки 40 гривень за долар.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, долар просів у ціні на чорному ринку: якою буде ситуація з валютою на початок грудня.

Також наш портал інформував, купувати чи продавати валюту: долар втрачає позицію, а гривня повертає довіру.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям розповіли, коли НБУ благатиме людей купити долар: діліть на 40.