В уряді придумали, як допомогти майбутнім і нинішнім пенсіонерам, ухваливши законопроєкт під номером 2734. Згідно з документом, деякі українці можуть накопичувати стаж і без працевлаштування в рідній країні. Деталі розкриває Міністерство соціальної політики у соцмережі facebook.

Так, українці, наприклад, перебуваючи за кордоном як біженець, можуть заробляти на пенсію в рідній країні віддалено. Для цього вони можуть працювати в іншій країні та сплачувати внески, отримуючи страховий стаж.

Пенсіонерка. Фото: скриншот з відео
Пенсіонерка. Фото: скриншот з відео

"Закон дозволяє всім, хто не має можливості працювати, сплачувати внески та отримувати страховий стаж, необхідний у майбутньому для виходу на пенсію. Це особливо актуально для тих, хто знайшов притулок в інших країнах, працює там та планує отримувати українську пенсію", - роз'яснили в Міністерстві.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Крім того, новий законопроєкт вносить можливість усім охочим підтримувати пенсіонерів у цей непростий період.

"Можна сплатити кошти адресно на рахунок пенсіонера, збільшивши таким чином його або його пенсію. 70% внесків підуть обраному пенсіонеру, 30% буде розподілено між рештою пенсіонерів", - йдеться в повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, минулорічні субсидії зникнуть? З 1 грудня в Україні допомогу нараховуватимуть у новому форматі, що зміниться.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Гетьманцев розповів про підвищення тарифів: коли переглянуть вартість комуналки.