Стало відомо про те, чому не рекомендується одразу вмикати всі пристрої в розетку відразу після того, як знову включили електроенергію. Продовжує боротися та економити.

Про це розповів генеральний директор енергопостачальної компанії YASNO Сергій Коваленко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, не потрібно поспішати включати відразу всю техніку після того, як з'явиться електрика. Якщо всі дотримуватимуться цих правил, то електромережі не будуть перевантажені.

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

"Перша порада: не включайте все одразу, прямо в першу хвилину, тому що згорять усі запобіжники", – сказав Коваленко.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Справа в тому, що відразу після появи електрики більшість споживачів починають по максимуму цим користуватися, а це неправильно. У моменті відразу зростає напруження у два з половиною рази, і тоді всі запобіжники та трансформатори можуть згоріти.

У компанії все ще закликають українців користуватися розумною електроенергією, і кожна сім'я, яка економить, робить значне вкладення в нашу перемогу.

Енергетика, фото: Знай.ua
Енергетика, фото: Знай.ua

Чим більше споживачів менше використовуватиме електроенергію, тим меншою буде кількість відключень по всій країні.

У такій новій реальності нам доведеться жити щонайменше до кінця березня, все залежатиме від нових ракетних ударів, які готують російські окупанти.

ДТЕК Енерго
ДТЕК Енерго

Нагадаємо, що не тільки грілка, одяг та гарячий чай: як не задубіти взимку без опалення - поради від МОЗ

Раніше повідомлялося, що чи зросте вартість електрики: в YASNO розповіли, що чекає на українців вже дуже скоро

Також, для піци, до вина чи просто так: супермаркети знизили ціни на сир, саме час поповнювати запас