Українці зіткнулися з безліччю невідповідних питань після зміни компанії щодо надання газових послуг на Нафтогаз.

Одне з питань – як тепер оплачується доставка газу та чому доводиться платити за доставку на основі річного споживання. У компанії відповіли це питання. Про це повідомляє104.ua.

Лічильник газу, фото: Знай.ua
Лічильник газу, фото: Знай.ua

Так, тариф на розподіл формується за принципом замовленої потужності. Тобто, за кожним споживачем газорозподільна компанія резервує потужність системи, необхідну для доставки замовленого обсягу газу

Українцям також роз'яснили, що для побутових споживачів він визначається, виходячи з обсягу газу, спожитого у попередньому газовому році. Газовий рік при цьому починається 1 жовтня та закінчується 30 вересня наступного календарного року.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Тиск газу. Фото: скриншот Youtube
Тиск газу. Фото: скриншот Youtube

А от оплата послуги розподілу газу здійснюється 12 рівними частинами протягом року.

Наприклад, якщо за попередній газовий рік ви спожили 120 кубічних метрів природного газу, то щомісяця оплачуватимете вартість доставки за 10 кубічних метрів.

Нагадаємо, що "Нафтогаз" відповів на головне запитання всіх українців: у квитанціях без облгазу ніяк.

Раніше ми повідомляли, що робити з неправильними платіжками за газ: у "Нафтогазі" дали пораду українцям через шалені свідчення.

Також стало відомо, що обов'язково надайте ці дані для призначення субсидії: від чого залежатимуть пільги.