Для всіх наших читачів, які чудово пам'ятають, що в Україні ще у березні поточного року було створено дефіцит харчової солі, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що в листопаді експерти харчового ринку помітили тенденцію, після стабілізації нову хвилю подорожчання солі.

Тепер кілограм коштує до 33 гривень, що майже на гривню дорожче, ніж у жовтні.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації аналітиків порталу Minfin.

Ціни на сіль. Фото: скрін youtube
Ціни на сіль. Фото: скрін youtube

Зараз у різних супермаркетах України кілограм солі коштує:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Varus – 27,5 грн; Megamarket – 37,6 грн; АТБ – 27,90 грн; Auchan – 31,70 грн; Сильпо – 28,49 грн.

Зокрема, ціни на морську сіль зростають уже три місяці поспіль. У серпні її вартість сягала 29,33 грн/кг, після цього ціна лише зростала: вересень – 30,56 грн/кг; жовтень – 31,7 грн/кг; листопад – 32,55 грн/кг.

Ціна звичайної кам'яної солі у супермаркетах складає: Auchan – 25 грн/кг. Megamarket – 23,60 грн/кг; Сільпо – 28,29 грн/кг.

Варто нагадати нашим читачам той факт, що у другій половині останнього місяця осені супермаркети оновили ціни на помідори, буряки та болгарський перець. Що подешевшало, а що побільшало в ціні. Помідори червоні у другій половині листопада в середньому пропонуються по 74,92 гривні за кіло, що на понад 3 гривні перевищує жовтневий цінник (71,23 гривні за кіло).

Нагадаємо, на чому заощаджують українці з початку війни — обирають найдешевші товари.

Раніше повідомлялося, доступні ціни на картопля протримаються недовго: українців засмутили прогнозом.

Також, українцям показали нові ціни на помідори, буряк та перець: що подешевшало в останній місяць осені.