Експерти розповіли, що тариф для простих українців, побутових споживачів не буде змінюватися, а чутки про здорожчання електроенергії для населення є частиною інформаційних атак Росії.

Відповідною постановою Кабміну, до 31 березня 2023 року для побутових споживачів тарифи на електроенергію залишаються сталими. Про це повідомили у пресслужбі енергокомпанії YASNO.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

  • 1,44 грн/кВт-г за весь спожитий обсяг до 250 кВт-г на місяць;
  • 1,68 грн/кВт-г при споживанні понад 250 кВт-г.

Про те, що тарифи не змінюватимуться, раніше розповів і прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. При чому, наголосив він, на поточному рівні вони залишаться не лише для електроенергії, а й усієї "комуналки".

У компанії підкреслюють:

Популярні новини зараз
Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Розповсюдження інформації про зміну тарифу на електроенергію для населення є свідомим фейком та частиною інформаційних атак ворога. Ціни для населення залишаються незмінними

Вимкнення електроенергії, Київ. Фото: скриншот youtube
Вимкнення електроенергії, Київ. Фото: скриншот youtube

Проте також зазначають, що для непобутових споживачів, які купують електроенергію за нерегульованим тарифом, ціна формується на ринкових умовах та залежить від обраної клієнтом комерційної пропозиції, тому цілком можливо, що вона буде змінюватися.

Нагадаємо, ми писали, що українці у 2022 році менше їдять сир, як це відображається на цінах: Європа "облизується".

Як повідомляв "Знай.ua" у Києві обвалилися ціни на оренду житла: українці дивляться, чи газова плита.

Також "Знай.ua" інформував, відключення електроенергії: скільки українцям жити у напівтемряві.